Haagse broer en zus bedenken oprolbare 'rollstoell' voor op het strand

DEN HAAG - Voor wie het gesleep met een strandstoel zat is, hebben de Haagse broer en zus Koen en Aafke Hofman een oplossing: een oprolbare 'rollstoell'. Een lichte stoel die je eenvoudig meeneemt, ook nog eens ecologisch is én gemaakt in Den Haag.
Het ondernemersduo beschrijft de oprolbare strandstoel als een 'doodeenvoudig ecologisch ontwerp met een eerlijke prijs'. Deze uitvinding bestaat uit een houten vierkante frame en een stevig linnen of katoennen doek. De stoel is niet van kunststof, maar gemaakt van beukenhout.
Door het frame rechtop te zetten en op het doek te gaan zitten, kun je volledig ontspannen op de stoel zitten. Je eigen lichaamsgewicht houdt het doek strak, waardoor het frame rechtop blijft staan.

Voor Hagenezen en door Hagenezen

'De stoel is een door en door Haags product, voor Hagenezen en door Hagenezen', zegt Aafke Hofman. Verschillende winkels hebben al interesse getoond om de stoel ook fysiek te verkopen. Maar omdat broer en zus graag het productieproces en kosten in de hand willen houden, is de stoel alleen online te koop.
De strandstoel wordt van begin tot einde in de stad Den Haag gemaakt. De stof van de stoel wordt genaaid bij Haeghe Groep, het houten frame maakt Hofman zelf. 'We weten waar onze materialen vandaan komen en wie ze hebben aangeraakt. Op die manier kunnen we een natuurlijk product met een eerlijke prijs garanderen', vertelt Hofman. De stoel is natuurlijk niet alleen bij zee te gebruiken. Maar, zegt Hofman lachend: 'Hij zit wel het lekkerste op het strand.'