Delftse studenten ondanks tegenslagen tweede bij wereldkampioenschap zonnebotenrace

Druk in de weer met de reparatie
Druk in de weer met de reparatie © Solar Boat Team TU Delft
DELFT - Het Solar Boat Team van de TU Delft is op de tweede plaats geëindigd bij de wereldkampioenschappen zonnebotenrace. Het was nog spannend of de Delftse studenten mee konden dingen voor de wereldtitel: eind juni vloog de accu van de boot in brand, waarna hij op het laatste moment moest worden vervangen.
De afgebrande accu was niet de enige tegenslag voor het studententeam. Tijdens een testvaart voor een recordsnelheid raakte de boot beschadigd.
Ondanks de problemen, wist het team tijdens de wereldkampioenschappen toch de tweede prijs in de wacht te slepen. 'Ik ben onwijs trots op het feit dat ons team na deze twee grote tegenslagen het toch voor elkaar heeft gekregen om als tweede te eindigen in de competitie', stelt Team Manager Sjoerd Berning in een verklaring.

Boten op zonne-energie

Het wereldkampioenschap Solar Boat Racen bestond uit vijf wedstrijden. De eerste race was in mei in het Friese Akkrum. De laatste race was in Monaco. De zonneboot uit Delft ging dertig kilometer per uur. Hij had daarvoor slechts de hoeveelheid energie van een waterkoker nodig.