Terrassen op parkeerplaatsen mogen langer blijven

DEN HAAG - Haagse ondernemers met een terras op een parkeerplaats mogen dit in ieder geval nog anderhalf jaar houden.

Het Haags stadsbestuur heeft besloten om het zogenaamde overgangsbeleid voor ondernemers die een vergunning hebben voor een terras op een parkeerplaats te verlengen tot 1 maart 2020. Oorspronkelijk zou dit op 1 maart volgend jaar eindigen. Dit op voorstel van wethouder Richard de Mos (Groep de Mos/Hart voor Den Haag).

In Den Haag zijn tientallen zaken met een terras op straat. Het vorig college van burgemeester en wethouders wilde al een nieuw beleid ontwikkelen. Het idee was dat dit in 2019 zou kunnen ingaan. Maar in het coalitieakkoord van Groep de Mos, VVD, D66 en GroenLinks staat dat er een soepeler terrassenbeleid komt. Daardoor duurt het waarschijnlijk langer dat voor dat dat in werking kan treden. Vandaar het uitstel.

'Extra consequent'

De wethouder stelt dat de gemeente hiermee een jaar ‘extra consequent’ is in beleid en zo ook ondernemers duidelijkheid verschaft. De Mos in een verklaring: ‘Dit regel je niet van de ene op de andere dag. Hier praten een hoop mensen over mee. Als je dan nu al ziet dat de overgangstermijn te krap is, moet je niet wachten tot de laatste dag om deze regeling te verlengen. Op die manier kun je geen horecagelegenheid runnen. Duidelijkheid voor de ondernemer dus.’

De komende tijd gaat de gemeente Den Haag werken aan dat nieuwe terrassenbeleid. Daarbij mogen alle betrokken partijen meepraten.

Deel dit artikel: