Ouders mee met burgemeester op kroegentocht in Westland

WESTLAND - Een avond de kroeg in met de burgemeester. Het gebeurt niet dagelijks, maar in het Westland ging een aantal ouders dinsdagavond met waarnemend burgemeester Van Ardenne mee op kroegentocht. Niet om laveloos te worden, maar om samen te praten over het drankgebruik van de jeugd in de gemeente. Want in het Westland loopt het nog weleens uit de hand.

Wie Westland zegt, zegt natuurlijk ook feestweken. Ieder jaar voor veel mensen het hoogtepunt van de zomer. En daar wordt flink gedronken, beaamt ook burgemeester Agnes van Ardenne. 'Ik ben verbaasd, iedere keer weer, hoe vol de kroegen hier zitten. En men kan er ook wel goed mee om, maar met feestweken loopt het weleens uit de hand.'

Met name het drankgebruik onder jongeren baart al jaren zorgen in het Westland. En dus neemt de burgemeester dinsdagavond een aantal ouders op sleeptouw. 'Wij proberen op te halen wat ouders zelf weten, wat ze elkaar kunnen vertellen. En vooral de bewustwording op gang te brengen', aldus Van Ardenne

Gesprekken


De ouders worden in een bus van kroeg naar kroeg vervoerd. Daar horen ze onder meer verhalen van experts, maar gaan ze ook met elkaar het gesprek aan.

De kroegentocht is onderdeel van een campagne van de gemeente Westland. Die campagne over bewustwording rondom het drankgebruik van jongeren gaat de komende maanden verder.

LEES OOK: Feestweek Monster eerder gestopt na opstootjes

Meer over dit onderwerp:
WESTLAND FEESTWEEK DRANK JONGEREN VAN ARDENNE
Deel dit artikel: