Beroemd Indonesisch restaurant Garoeda staat te koop: 'Ik ben het zat'

© Omroep West
DEN HAAG - Hij is inmiddels 71 en was meer dan 35 jaar eigenaar van één van de bekendste Indonesische restaurants in Den Haag. 'Ik ben het zat en wil wat meer vrije tijd', zegt Peter 't Mannetje, eigenaar van Garoeda. Het Indonesische restaurant aan de Kneuterdijk staat sinds enige tijd te koop.
Garoeda is een begrip in Den Haag en bestaat al sinds 1949. Ruim 35 jaar geleden nam 't Mannetje het bedrijf over. Nu wil hij stoppen met werken. Volgens de restauranteigenaar zijn er al geïnteresseerden geweest, maar 'we konden niet tot een overeenstemming komen'.
Het restaurant staat te koop voor 472.500 euro. Wie Garoeda koopt, betaalt onder meer voor de inventaris en goodwill. Het personeel moet ook worden overgenomen. Het gebouw waarin Garoeda zit, aan de Kneuterdijk, is een huurpand.

Leeftijd bereikt

Natuurlijk had 't Mannetje kunnen stoppen op de leeftijd waarop veel mensen met pensioen gingen: 65. Maar toen had hij het gevoel niet helemaal klaar te zijn en bleef hij nog even. 'Ik had het erg naar mijn zin'. Ook nu vindt hij het werk nog leuk. 'Maar ik heb gewoon de leeftijd bereikt dat ik ermee wil stoppen.'
Garoeda kwam de afgelopen tijd meerdere keren in het nieuws. De hygiëne in het restaurant liet te wensen over. Ruim een jaar geleden moest de zaak per direct dicht. Garoeda stond ervoor al een tijdje onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Kijkje in de keuken

Een paar dagen later mocht Garoeda alweer open. Toen zei de NVWA dat de hygiëne in de keuken goed was. 'Iedereen die nog twijfelt, mag bij mij in de keuken komen kijken', zei de eigenaar.
Of Garoeda in de toekomst ook een Indonesisch restaurant blijft, zal moeten blijken.

Stoppen

Zeker is wel dat Indonesische restaurants in Den Haag het soms moeilijk hebben. Ruim een jaar geleden werd bekend dat het bekende Haagse restaurant Tampat Senang ermee zou stoppen. Het bedrijf verkeerde al langere tijd in de problemen. De Belastingdienst had antieke kunst weggehaald uit het restaurant. Volgens de eigenaar kwamen te weinig mensen eten.
LEES OOK: