Rijswijker (25) opgepakt voor cocaïnesmokkel

De cocaïne zat verstopt tussen een lading ananassen
De Landelijke Recherche heeft vorige week een 25-jarige man uit Rijswijk aangehouden die verdacht van cocaïnesmokkel. Hij zou betrokken zijn bij de invoer van 150 kilo cocaïne via de haven van Rotterdam, verstopt tussen een lading ananassen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). © Openbaar Ministerie
RIJSWIJK - De Landelijke Recherche heeft vorige week een 25-jarige man uit Rijswijk aangehouden die wordt verdacht van cocaïnesmokkel. Hij zou betrokken zijn bij de invoer van 150 kilo cocaïne via de haven van Rotterdam, verstopt tussen een lading ananassen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.
De man werd samen met vijf andere verdachten op dinsdag 10 juli aangehouden. De andere verdachten komen uit Rotterdam, Ridderkerk en Schiedam en zijn tussen de 25 en 56 jaar. Vier van hen zijn werkzaam in de haven. Het OM wil niet zeggen of de Rijswijker een van de havenmedewerkers is.
De zes mannen werden opgepakt na een landelijk onderzoek naar corrupte havenmedewerkers. Ze worden er ook van verdacht informatie te hebben verstrekt aan criminelen. De zes mannen zijn vrijdag 13 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Ze zijn voor veertien dagen in bewaring gesteld.