Haags beachvolleybalduo Sinnema/Blom zeker van volgende ronde EK

DEN HAAG - De Haagse beachvolleybalsters Jolien Sinnema en Laura Bloem hebben de volgende ronde van het Europees Kampioenschap bereikt. In de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag won het als negentiende geplaatste duo met 2-0 (21-14 en 21-17) van het als derde geplaatste Zwitserse koppel Zoé Vergé-Dépré/Anouk Vergé-Dépré. Het was de tweede poulewedstrijd voor het Nederlandse duo dit EK.

Dinsdag wonnen Bloem en Sinnema al hun eerste poulewedstrijd. Woensdag om half zes speelt het duo de derde en laatste groepswedstrijd tegen de Zwitserse dames Nicole Eiholzer en Elena Steinemann. De Nederlandse mannen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen spelen om half acht hun tweede poulewedstrijd tegen de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle. Maandag wonnen de heren hun eerste wedstrijd van het EK.

De eveneens in Den Haag woonachtige beachvolleybalsters Sophie van Gestel en Marloes Wesselink behaalden hun eerste groepszege. Het als 29ste geplaatste duo versloeg de als dertiende geplaatste Finnen Taru Lahti en Anniina Parkkinen met 2-1 (19-21 21-19 15-11). De dames spelen later op woensdag in Utrecht de laatste poulewedstrijd tegen het Letse koppel Anastasija Kravcenoka/Tina Graudina.

LEES OOK: Den Haag belangrijkste speelstad tijdens EK beachvolleybal

Deel dit artikel: