A4 tot maandagochtend dicht voor werkzaamheden Rotterdamsebaan

DEN HAAG - De A4 in de richting Rotterdam wordt ter hoogte van het knooppunt Ypenburg donderdagavond om 22.00 uur afgesloten. Dit duurt tot maandagochtend 05.00 uur. Tijdens de afsluitingen wordt een onderdoorgang gemaakt onder dit deel van knooppunt Ypenburg. Die onderdoorgang is straks nodig voor de Rotterdamsebaan.
Ook vanaf volgende week donderdagavond tot en met maandagochtend wordt de weg in de richting Rotterdam afgesloten Daarna volgen nog twee lange afsluitingen van donderdagavond tot maandagochtend, waarin de weg in de richting Leiden dicht gaat. Het gaat om 2 augustus tot en met 6 augustus en om 9 augustus tot en met 13 augustus.
Tijdens werkzaamheden worden damwanden geslagen in het dijklichaam waar de A4 op ligt, daarna wordt de grond onder de weg afgegraven en worden de nieuwe viaducten op hun plaats geschoven.

Nog twee afsluitingen

In augustus zijn er nog twee kortere afsluitingen, van vrijdagavond tien uur tot zondagochtend elf uur. Dan wordt de laatste laag nieuw asfalt aangebracht. Dat gebeurt van 17-19 augustus in de richting Amsterdam en van 24-26 augustus in de richting Rotterdam.
Vorig jaar zomer werden nieuwe viaducten voor de Rotterdamsebaan onder de A13 geschoven. Die weg was toen drie weekenden dicht.