Verslagenheid na overlijden 4-jarig meisje in Waddinxveen

WADDINXVEEN - Emoties en verslagenheid in Waddinxveen. Dinsdag overleed een 4-jarig Syrisch meisje, nadat ze in het water was gevallen. Het meisje, Lilian, was aan het spelen in de speeltuin vlakbij haar huis. Ze was daar met haar broertje en zusje, maar besloot naar huis te gaan. Daar is ze nooit aangekomen.
Buurvrouw Soumia reageert verslagen op het overlijden van het meisje. 'Het is echt heel zwaar. We begrijpen nog niet hoe het heeft kunnen gebeuren.' Haar dochter was de grote vriendin van Lilian. Volgens burgemeester Evert-Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen is het nieuws ingeslagen als een bom. Veel mensen hebben het gezien en leven mee, zegt hij. 'Het is hartverwarmend te zien hoe mensen in dit soort omstandigheden voor elkaar klaar staan'.
Hoe het meisje in het water is terechtgekomen, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. De hulpdiensten werden dinsdagavond rond 20.30 uur opgeroepen. Bij aankomst bleken omstanders het kindje al uit het water gehaald te hebben. De hulpdiensten probeerden het meisje te reanimeren, maar alle hulp was te laat. Het kind overleed ter plaatse.