Buurt zamelt geld in voor Leidse drogisterij

LEIDEN - Na meer dan zeventig jaar dreigt het doek te vallen voor drogisterij Van Harteveld in Leiden. Vanwege de dalende omzet kan de eigenaresse van de winkel de huur niet meer betalen. Buurtbewoners willen niet dat de winkel verdwijnt en schieten daarom te hulp.

Decennia lang is het een vertrouwd gezicht op de Zeemanlaan in Leiden: Drogisterij Van Harteveld. Maar nu de zaak moet verdwijnen zijn buurtbewoners een crowdfundingsactie begonnen.

'Dat is nodig om het gat tussen de omzet en de huur die moet worden betaald, te dichten', zegt initiatiefnemer Hans van Dongen. 'Dat is een gat van zo'n duizend euro per maand.'

Twaalfduizend euro

Voor de langere termijn is de eigenaresse bezig om andere oplossing te vinden, maar tot die tijd willen de bewoners haar ondersteunen. Ze willen 12.000 euro ophalen, zodat de winkel minstens nog een jaar open kan blijven. De eigenaresse is maar wat blij met deze hulp.

'Ja, dat vind ik heel bijzonder', zegt eigenaresse Dorien van Tienderen, die zichtbaar geëmotioneerd is. 'Dat had ik niet verwacht. Een onwijs mooi initatief. Echt prachtig.'

LEES OOK: Sluiting dreigt voor buurthuis in Leiden

Meer over dit onderwerp:
VAN HARTEVELD DROGISTERIJ LEIDEN CROWDFUNDING
Deel dit artikel: