Hoofdverdachte die Zoetermeerse advocate neerstak nog voortvluchtig

ZOETERMEER - De man die ervan wordt verdacht vorig jaar een advocate uit Zoetermeer in haar gezicht te hebben gestoken is nog voortvluchtig. Dat is donderdag duidelijk geworden tijdens een pro formazitting over de zaak. Er ligt nog altijd een beloning van tienduizend euro klaar voor de gouden tip die naar de hoofdverdachte leidt.

Voor de steekpartij op 26 september vorig jaar, in het kantoor van Benders Advocaten aan de Jacob Leendert van Rijweg in Zoetermeer, zitten drie Amsterdammers (20, 21 en 22 jaar) vast. Ze werden in mei opgepakt. De voortvluchtige hoofdverdachte staat bekend als 'de man met het hoedje'. Met zijn vieren zouden de mannen de aanslag beraamd hebben. 'Er zat een plan achter', zei de officier van justitie. Maar waarom de vrouw werd aangevallen blijft een raadsel. Het onderzoek loopt nog.

De hoofdverdachte had een afspraak met de advocate om over een echtscheiding te praten. Tijdens dat onderhoud stak hij de 38-jarige advocate met een mes in haar hoofd. De vrouw liep een slagaderlijke bloeding op en houdt een litteken over aan het incident.

Aandacht

Het kantoor, dat ze met haar zus runde, is failliet gegaan. Het incident kreeg veel media-aandacht, bij onder meer in het opsporingsprogramma Team West van op TV West en in het programma Opsporing Verzocht.

Advocaat Koopman van verdachte Marwan I., één van de opgepakte Amsterdammers, meent dat de beelden op televisie over het steekincident getuigen zullen beïnvloeden. 'Opsporing Verzocht is een goed programma, maar de verdediging krijgt geen eerlijke kans', zei hij. Volgens hem zijn een getuige tijdens een politieverhoor ook woorden in de mond gelegd.

'Allemaal speculaties'

Marwan I. was op tv te zien als de man in lichte broek die wegloopt van het advocatenkantoor in Zoetermeer. 'Marwan was dus niet op de plaats van het delict, en hij was ook niet de opdrachtgever', aldus zijn advocaat. Er zou niets belastends tegen I. 'Het zijn allemaal speculaties.'

De raadsman vroeg de rechtbank om het voorarrest van Marwan I. te schorsen. Dat verzoek werd afgewezen.  De rechtszaak wordt mogelijk in augustus voortgezet.

LEES OOK: Vrouw gewond bij steekpartij in Zoetermeer

Deel dit artikel: