Celstraf voor man die auto's van vriendin en haar familie in brand stak

Autobrand |
Autobrand | © AS Media
VOORBURG - Een 24-jarige man uit Hellevoetsluis is donderdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld omdat hij vanaf september vorig jaar in Voorburg, Den Haag en Wassenaar diverse auto's van zijn vriendin en haar familie in brand stak. Hij deed dat omdat hij dacht dat zijn toenmalige vriendin vreemdging.
De rechtbank legt hem vijftien maanden cel op, waarvan acht maanden voorwaardelijk. In vier maanden tijd moesten twee opeenvolgende auto's van zijn vriendin, een auto van haar zus, en die van haar vader en haar latere nieuwe vriend het ontgelden. Ook drie vlakbij geparkeerde auto's van willekeurige slachtoffers raakten beschadigd. Aan een aantal slachtoffers moet de veroordeelde zo'n 7000 euro schadevergoeding of smartengeld betalen, heeft de rechtbank ook bepaald.
'Het was uit woede en frustratie. We zouden nog samen op vakantie gaan, maar uiteindelijk ging ze met een ander', zei de man eerder tijdens de behandeling van de strafzaak. Toen eiste het OM dertig maanden cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk.
We zouden nog samen op vakantie gaan, maar uiteindelijk ging ze met een ander
Verdachte

Lagere straf

De rechtbank legt een lagere straf op, onder meer omdat de verdachte vrij snel had bekend en openheid van zaken had gegeven, nog nooit eerder was veroordeeld en de rechtbank qua strafmaat zegt te hebben gekeken naar andere soortgelijke gevallen. De rechtbank heeft ook bepaald dat de Hellevoeter zich verplicht psychisch moet laten onderzoeken en zich als dat nodig is moet laten behandelen.
In het huis van de man werd ook een nephandgranaat gevonden, een luchtdrukpistool, een jerrycan en een dreigbrief aan de nieuwe vriend van zijn ex.