ADO Den Haag kan ook niet winnen van TOP Oss

DEN HAAG - ADO Den Haag is er niet in geslaagd het oefenduel tegen eerstedivionist TOP Oss te winnen. Hoewel de Haagse ploeg vooral in de eerste helft behoorlijk wat kansen kreeg, gingen de mannen van trainer Fons Groenendijk op het veld van Laakkwartier met 0-3 onderuit tegen de Brabanders.

Groenendijk kon in de achtste oefenwedstrijd van de voorbereiding weer beschikken over Bjorn Johnsen. De spits, die in de belangstelling van AZ staat, kampte de voorbije weken met problemen aan zijn enkel. Tegen TOP Oss mocht Johnsen, in overleg met de medische staf, een half uur meespelen. Na iets meer dan dertig minuten werd hij gewisseld.

Op dat moment keek ADO al tegen een 0-1 achterstand aan. Door een defensieve fout van Shaquille Pinas kon TOP Oss-speler Huseyin Dogan al na twee minuten spelen vrij eenvoudig binnenschieten. Daarna waren er voldoende mogelijkheden voor ADO op de 1-1, maar die viel niet.

Delano Ladan

De problemen aan de Haagse zijde werden in de tweede helft alleen maar groter. Delano Ladan, die net als Hennos Asmelash door ADO verhuurd wordt aan Oss, tekende ruim vijf minuten na rust voor de 0-2. Groenendijk voerde vervolgens de nodige wissels door, maar dat leidde niet tot doelpunten. Akram Salhi bepaalde uiteindelijk de eindstand op 0-3.

ADO verloor eerder deze week ook al een oefenduel met FC Dordrecht (0-2).

Scoreverloop ADO Den Haag - TOP Oss 0-3 (0-1): 0-1 Dogan, 0-2 Ladan, 0-3 Salhi

Basisopstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Goppel, Beugelsdijk, Pinas, B. Kuipers; Gorter, Immers, Falkenburg; Becker, Johnsen, Hooi.

LEES OOK: 'Persoonlijke zaken' zorgen voor vertraging in keuze ADO-target Dion Malone

Meer over dit onderwerp:
ADO DEN HAAG OEFENWEDSTRIJD TOP OSS
Deel dit artikel: