Drie gewonden bij brand in Zoetermeer

ZOETERMEER - Bij een brand in de Jacob du Mee-flat aan de Van Aalstlaan in Zoetermeer zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier etages ontruimd. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn drie mensen naar het ziekenhuis gebracht met rookklachten en brandwonden.

Een buurman ontdekte het vuur op de negende etage van de flat en waarschuwde een slapende vrouw en haar kind. De man heeft nog geprobeerd om de vlammen te doven, maar dit lukte niet. De man liep hierbij brandwonden op. De vrouw en het kind konden in veiligheid worden gebracht.


Vanwege de hevige rookontwikkeling heeft de brandweer extra materieel ingezet. 'De brand is ontstaan op het balkon en daarna naar binnen geslagen', zegt de woordvoerder. Uiteindelijk moest de brandweer in verschillende fases de etages 9 tot en met 12 ontruimen vanwege de rook.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De woning waar de brand uitbrak is flink beschadigd en onbewoonbaar verklaard. Inmiddels zijn de meeste woningen weer vrijgegeven, behalve de de etage waar de brand uitbrak.

LEES OOK: Melissa moest vluchten door brand Zoetermeer: 'Ik hoop dit nooit meer mee te maken'

Meer over dit onderwerp:
BRAND ZOETERMEER VAN AALSTLAAN ONTRUIMING
Deel dit artikel: