Duizenden scouts verzamelen in Den Haag voor Roverway

DEN HAAG - Den Haag is maandag het verzamelpunt voor duizenden scouts uit meer dan vijftig landen. Zo'n 4500 padvinders komen naar Nederland voor Roverway, een internationaal scoutingevenement dat elke drie jaar plaatsvindt.

De scouts - vroeger padvinders geheten - verzamelen in Den Haag. Overdag kunnen ze aan allerlei activiteiten deelnemen. 's Avonds zal Eurocommissaris Frans Timmermans in Scheveningen de openingsceremonie leiden.

De deelnemers aan Roverway slapen met z'n allen op het strand van Scheveningen. Dinsdag gaan de scouts op pad. Ze trekken in groepen van vijftig het land in voor een zogeheten path, een soort expeditie waarin de scouts worden uitgedaagd 'zichzelf te ontdekken, actief te zijn en nieuwe vrienden te maken'. Dat doen ze met als thema Opposites Attract' (tegenpolen trekken elkaar aan).

Scoutingclubs

Meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren zijn wereldwijd lid van scoutingclubs. Ze ontmoeten elkaar tijdens jamborees (internationale bijeenkomsten van jonge scouts) en evenementen als de Roverway.

LEES OOK: Koningin Máxima bezoekt de scouting in Voorburg

Meer over dit onderwerp:
SCOUTS SCOUTING SCHEVENINGEN ROVERWAY
Deel dit artikel: