Instellingen

Grote brand verwoest kassencomplex in 's-Gravenzande

'S-GRAVENZANDE - Een grote brand heeft een groot kassencomplex van plantenkwekerij P. Mostert in 's-Gravenzande verwoest. Vanuit de wijde omgeving waren de rookwolken van de brand te zien. Volgens de brandweer stond er een gebied van vijftig bij vijftig meter in brand. Er zijn geen meldingen van gewonden.
Het pand kan als verloren worden beschouwd. 'Het pand heeft enorm veel schade. Het is te vroeg om de oorzaak aan te wijzen', zei brandweerwoordvoerder Judith Kessels maandagavond.  Volgens haar is er geen asbest vrijgekomen bij de brand. 'De asbest is recent uit het pand verwijderd.'
Buurtbewoner René Zwinkels vertelde aan Omroep West dat hij een oranje gloed zag vanuit zijn woning. 'Ik zag allemaal vlammen uit de schuur komen. Het is heel snel gegaan. Er waren mensen die hun hond uitlieten vlak ervoor en die hadden niks gezien.' Ook een andere buurtbewoner zegt dat hij ervan stond te kijken hoe snel de brand zich verspreidde: 'Binnen een half uur is de hele schuur plat. Die zonnepanelen hebben de brand ook nog eens versterkt.'

Paarden en schapen gered

Een naastgelegen woning kon door de brandweer worden gered door middel van een waterscherm. Een aantal paarden en schapen die in de buurt van de brand stond, is samen met de politie en de eigenaren in veiligheid gebracht.
De rookwolken die de brand veroorzaakte, waren in de wijde omtrek te zien. Bij de brandweer zijn daar meldingen van binnengekomen uit onder meer Den Haag en Rotterdam.