Nieuwe zelfmoordpoging: Barbie springt uit raam

Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. | Archief
Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie. | Archief © Koen van Weel/ANP
DEN HAAG - De Haagse realityster Barbie is dinsdagochtend uit het raam van een huis aan de Korbootstraat op Scheveningen gesprongen. Dat melden verscheidene bronnen aan Omroep West. De Haagse zou vanaf de eerste etage op straat zijn beland.
De politie wil niet bevestigen dat het om Barbie - die eigenlijk Samantha de Jong heet - gaat. 'We kregen een melding over een persoon die op straat lag. Diegene is overgedragen aan het zorgkader', is het enige wat een woordvoerder kwijt wil. Hoe het nu met het slachtoffer gaat is niet bekend.
'Barbie stond eerst met een mes in haar polsen te snijden voor het raam', zegt een buurvrouw die anoniem wil blijven tegen Omroep West. 'Daarna is ze rond kwart over negen naar beneden gesprongen. Toen werd de halve straat afgezet en moesten we naar binnen. We mochten er niet meer langs', vervolgt ze. 'Daarna kwam de ambulance en die hebben haar meegenomen.'

Ex-partner weet van niks

Volgens de buurvrouw is Barbie een 'gewoon, heel normaal meisje' maar heeft ze 'goede hulp nodig.'
Barbie's ex-partner Michael zegt tegenover Omroep West desgevraagd van niets te weten. Hij wil verder ook niet reageren. Een paar maanden geleden had Barbie psychische problemen en deed ze een zelfmoordpoging.
(Zelf hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 en 113.nl. Stichting 113 Zelfmoordpreventie is 24/7 beschikbaar).