Man gooit hond voor rijdende auto: 'Het dier schreeuwde van de pijn'

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een man heeft maandagavond op de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn een hond voor een rijdende auto gegooid. Omstanders zagen het gebeuren en hebben de Dierenambulance ingeschakeld.

De omstanders zeggen in een Facebookbericht dat de auto waar de hond voor werd gegooid niet op tijd kon stoppen, waardoor er met twee wielen over het beestje heen gereden werd. De hond schoot daarna 'hinkend en schreeuwend van de pijn' richting de Blijbergenstraat. 'De man rende weg. We hebben meteen onze auto aan de kant gezet en hebben hem nog nageschreeuwd maar konden hem niet te pakken krijgen.'

Direct daarna werden de dierenambulance en dierenpolitie ingeschakeld. Later die avond liet de dierenambulance weten dat de eigenaresse van de hond bekend is. 'Zij is niet degene die de hond voor de auto heeft gegooid, ook zij is slachtoffer in dit verhaal', laat Dierenambulance Alphen aan den Rijn op Facebook weten.

Op visite

De man die de hond voor de auto gooide zou bij de eigenaresse op visite zijn geweest. De vrouw is van plan aangifte te doen. Een dierenarts heeft de hond 's nachts nog nagekeken, het dier maakt het naar omstandigheden goed.

Deel dit artikel: