Kortebaandraverij in Voorschoten gaat dit jaar niet door

Kortebaandraverij Voorschoten.
Kortebaandraverij Voorschoten. © Kortebaan Voorschoten
DEN HAAG - De kortebaandraverij in Voorschoten, die voor komende vrijdag op de agenda stond, gaat niet door. Dat komt door de hitte, meldt de organisatie dinsdagmiddag. De draverij is altijd een hoogtepunt van de Voorschotense Paardendagen.
Bij de kortebaandraverij razen de paarden met pikeurs op de sulky's met bijna zestig kilometer per uur door de straten van Voorschoten. Mensen kunnen dan wedden op het winnende paard.
'De temperatuur kan vrijdag wel eens de 35 graden aantikken en dat is te warm voor een evenement voor mens én dier', laten de leden van de Stichting Paardensport Voorschoten weten. De beslissing is genomen in samenspraak met de gemeente, de stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) en de Kortebaanbond.

Het kon niet anders

Volgens voorzitter Leo van Vliet was er geen andere mogelijkheid dan het evenement af te gelasten. 'Er zijn veel instanties die belang hebben bij een snelle belissing. Daarom hebben wij nu al de knoop doorgehakt', laat hij weten.
De traditionele paardenmarkt is een ander jaarlijks terugkerend fenomeen tijdens de festiviteiten waarbij dieren betrokken zijn. 'Dat gaat gewoon door', zegt Daan Verschoor van de organisatie. 'Deze paarden hoeven geen topprestatie te leveren, bij ons gaat het om een markt.' Ook alle andere activiteiten gaan gewoon door.