Regio goed vertegenwoordigd op EK atletiek in Berlijn

Noah Schutte kroont zich tot Nederlands kampioen op de 3000 meter steeplechase.
Noah Schutte kroont zich tot Nederlands kampioen op de 3000 meter steeplechase. © Orange Pictures
REGIO - Negen atleten vertegenwoordigen onze regio volgende maand tijdens de Europese kampioenschappen in Berlijn. Zij behoren tot de Nederlandse ploeg die 46 atleten (23 mannen en 23 vrouwen) telt, één van de grootste equipes ooit die de Atletiekunie afvaardigt naar een titeltoernooi.
Het evenement wordt gehouden van maandag 6 tot en met zondag 12 augustus. In het vrouwenveld geven Maureen Koster uit Boskoop (5000 meter), de Goudse polsstokhoogspringster Femke Pluim en sprintster Naomi Sedney uit Zoetermeer (100 meter en 4x100 estafette) acte de présence.
Bij de mannen hebben hoogspringer Douwe Amels uit Delft, de Zoetermeerse sprinter Solomon Bockarie (200 meter, 4x100 estafette) en Leidenaar Noah Schutte (3000 meter steeplechase) zich gekwalificeerd voor de EK. Op de 4x400 estafette verschijnen Terrence Agard en Tony van Diepen aan de start namens Haag Atletiek en bij het polsstokhoogspringen komt Rutger Koppelaar uit voor de Zoetermeerse club ARV Ilion.

Dafne Schippers, Churandy Martina en Anouk Vetter verdedigen EK-titels

Blinkvangers van de Nederlandse ploeg zijn Dafne Schippers (100 meter), Churandy Martina (100 meter) en Anouk Vetter (zevenkamp), die in het Olympisch Stadion van de Duitse hoofdstad hun Europese titels van twee jaar geleden bij de EK in Amsterdam verdedigen.
Oranje is vooral goed vertegenwoordigd op de sprintnummers, met de maximale deelname van vier atleten op de 100 meter bij zowel de mannen als de vrouwen. Martina, Chris Garia, Hensley Paulina en Joris van Gool starten op de 100 meter. Taymir Burnet en Solomon Bockarie, die ook aan de limiet voor het koningsnummer voldeden, vielen af.

Schippers met Samuel, Sedney en Van Hunenstijn op 100 meter en estafette

Schippers, die voor de derde keer op rij goud kan veroveren op de 100 meter, krijgt gezelschap van Jamile Samuel, Naomi Sedney en Marije van Hunenstijn. Deze vier vormen ook de sprintploeg voor de 4x100 estafette, aangevuld met Madiea Ghafoor, die individueel de 400 meter loopt.