Weduwe Piet Pronk op vrije voeten in Delftse beschietingszaak

DELFT - De weduwe van de overleden Delftse crimineel Piet Pronk mag haar proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechter woensdagmiddag bepaald. De 30-jarige vrouw zat sinds half juni vast in de zaak van de aanslagen in Delft.

In het huis van de weduwe in Rijswijk, vond de politie half juni een granaat en drugs. Of ze daadwerkelijk betrokken is geweest bij de beschietingen in Delft is onduidelijk. De politie pakte in verband met deze zaak naast de vrouw ook een 40-jarige Hagenaar en een 22-jarige Delftenaar op. Op 27 juni bepaalde de rechter dat zij negentig dagen in de cel moeten blijven.

In Delft werden de afgelopen weken meerdere aanslagen gepleegd. Op 8 mei werd er geschoten op een coffeeshop en een zonnestudio in de Peperstraat. Op 17 mei ontploften handgranaten bij dezelfde coffeeshop en een coffeeshop op de Breestraat. Daarbij raakte een persoon gewond. Op 12 juni werd er geschoten op een winkel aan de Molslaan en een horecagelegenheid op de Beestenmarkt.

Vondst granaten

Op 27 juni werd een handgranaat gevonden voor de deur van een garagebedrijf aan de Neringstraat. Ook de vondst van een granaat bij een garagebedrijf in Noordwijk op 7 juli heeft mogelijk een connectie met de Delftse aanslagen.

LEES OOK:

Deel dit artikel: