Prinses Beatrix naar laatste reünie Engelandvaarders

Prinses Beatrix.
Titel Beatrix opent jubileumtentoonstelling Beeldreflecties persoon prinses beatrix Caption DEN HAAG - Prinses Beatrix tijdens de jubileumtentoonstelling Beeldreflecties, De Nederlandse Kring van Beeldhouwers 100 jaar later. De kunstwerken in de jubileumtentoonstelling bespiegelen een eeuw beeldhouwgeschiedenis. ANP ROYAL IMAGES PATRICK VAN KATWIJK fotograaf patrick van katwijk stad Den Haag land Nederland beeldnummer 57289511 beelddatum 08-05-2018 14:33:22 bron ANP © ANP
NOORDWIJK - Prinses Beatrix is volgende maand aanwezig bij de laatste reünie van de Stichting Genootschap Engelandvaarders op Landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag bekend gemaakt. Daarbij zijn onder meer ook vertegenwoordigers van Museum Engelandvaarders in Noordwijk aanwezig.
'Engelandvaarder' is de erenaam voor alle mannen en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog uit bezet gebied wisten te ontsnappen om zich in Engeland bij de geallieerde strijdkrachten aan te sluiten. Het genootschap werd in 1969 opgericht om het contact tussen de Engelandvaarders te bewaren. Sindsdien organiseerde het genootschap jaarlijks een reünie voor Engelandvaarders uit binnen- en buitenland.

Bewaren van de geschiedenis

Tijdens deze laatste reünie spreekt Prinses Beatrix met de aanwezige Engelandvaarders, hun echtgenotes en enkele weduwen van Engelandvaarders. Daarnaast spreekt ze met vertegenwoordigers van Museum Engelandvaarders in Noordwijk, het Oorlogsmuseum Overloon en de Oorlogsgravenstichting. Deze instanties zijn van belang voor het bewaren van de geschiedenis en het doorgeven van de verhalen van de Engelandvaarders, aldus de RVD.