Delfts kamermuziekfestival brengt muzikale ode aan de liefde

DELFT - In en rond Delft begint donderdag de 22ste editie van het kamermuziekfestival Delft Chamber Music Festival. De artistieke leiding is in handen van violiste Liza Ferschtman. Thema is deze keer liefde, onder de titel 'Jij en ik'.

Er zijn dik twintig concerten te beluisteren, met bekend en minder bekend repertoire. De meeste concerten hebben plaats in Museum Prinsenhof, maar ook op andere plekken is er muziek te horen in het kader van het festival: trombonisten slaan toe op het station, een pianist in het Reinier de Graaf-ziekenhuis en ook in de Dorpskerk van Schipluiden staat een podium.

Ferschtman nodigde deze keer onder anderen het Doric String Quartet, pianist Aleksandar Madžar, cellist Julian Steckel en violiste Tianwa Yang uit. Enkele concerten zijn gratis, zoals dat van aanstaande vrijdagavond op de Markt. Eén van de doelen is de muziek toegankelijker maken. De organisatie vindt dat volgens de eigen site nodig, 'want hele generaties zijn niet meer opgevoed met klassieke muziek door onder andere het afbrokkelende muziekonderwijs'.

Andere kunstvormen zoals literatuur en dans

Het is alweer het elfde jaar dat Ferschtman als artistiek leider van het festival optreedt. Ze nam als 28-jarige de leiding over van collega Isabelle van Keulen. Ze probeert ook andere kunstvormen in het festival op te nemen, zoals literatuur en dans. Het evenement, dat vorig jaar een kleine 7000 bezoekers trok, duurt tien dagen.

LEES OOK: Matthäus van Bachkoor Holland verhuist van Leiden naar Delft

Deel dit artikel: