ADO Den Haag wint van Spaanse subtopper Athletic Bilbao

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een knap resultaat geboekt door met 3-2 te winnen van Athletic Bilbao uit Spanje. Halverwege stond het 1-1. Na rust scoorde ADO snel twee keer. Een klap die de Noord-Spaanse ploeg niet meer te boven kwam.
Athletic Bilbao is geen kleine jongen in het Spaanse voetbal. De Baskische club is sinds het begin van La Liga in 1928 nooit gedegradeerd, iets wat in Spanje verder alleen voor Barcelona en Real Madrid geldt. Daarnaast heeft de club vaker de beker gewonnen (24 keer) dan de Koninklijke (19). De Basken werden afgelopen jaar zevende in de eigen competitie.
De eerste helft ging gelijk op. Spaans international Iñaki Williams zette Athletic na een kwartier op voorsprong na fout uitverdedigen van Danny Bakker. Sheraldo Becker maakte na een half uur voetballen in het Overijsselse de Lutte de 1-1, tevens de ruststand.

Tweede helft

Na tien minuten voetballen in de tweede helft keek ADO tegen een 3-1 voorsprong aan. Erik Falkenburg met een kopbal en Nasser El Khayati na een knappe actie waren de doelpuntenmakers.
Merino maakte de aansluitingstreffer maar gelijk werd het niet. Wel kreeg Bas Kuipers nog rood.
Basisopstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Polley, Beugelsdijk, Kanon, B. Kuipers; Bakker, Immers, El Khayati; Becker, Falkenburg, Lorenzen.
Scoreverloop ADO Den Haag - Athletic Bilbao 1-1:  0-1 Williams, 1-1 Becker, 2-1 Falkenburg, 3-1 El Khayati, 3-2 Merino.