ADO Den Haag verkoopt topscorer Johnsen voor recordbedrag aan AZ

Bjørn Johnsen wist vorig seizoen negentien keer het net te vinden (foto; Soccrates Images)
Bjørn Johnsen wist vorig seizoen negentien keer het net te vinden (foto; Soccrates Images)
DEN HAAG - Alleen de medische keuring en wat papierwerk scheiden ADO-topscorer Bjørn Johnsen nog van een overgang naar AZ. De Noor wordt voor een recordbedrag verkocht aan de club uit Alkmaar. Over de hoogte van de transfersom worden vooralsnog geen mededelingen gedaan. Maar het bedrag is zeker hoger dan 1,8 miljoen euro. Dat kreeg ADO tien jaar geleden voor Daryl Janmaat die toen naar Heerenveen vertrok. Daarmee is de transfer van Johnsen de grootste van een vertrekkende speler in de geschiedenis van de Haagse voetbalclub.
Het recordbedrag dat ADO ontvangt komt mede door de stugge houding van technisch manager Jeffrey van As. Hij veegde in een eerder stadium meerdere biedingen van AZ van tafel en hield vast aan de vraagprijs. Maar nu tekent de voetballer in Alkmaar een contract voor vier seizoenen.
ADO Den Haag trok Johnsen vorig jaar zomer transfervrij aan, nadat diens contract bij het Schotse Hearts werd ontbonden. In zijn debuutjaar in de Nederlandse competitie scoorde de Noor negentien keer. Hij werd in zijn tijd bij ADO ook een volwaardig Noors international.

Topscorer

Vorig seizoen deed Johnsen tot de laatste speeldag mee om de topscorerstitel van de eredivisie. Volgens de spits was hij daar niet mee bezig. 'De play-offs halen met ADO is het allerbelangrijkste', vertelde hij destijds in een reportage aan Omroep West.
Uiteindelijk werd uitgerekend Alireza Jahanbakhsh van AZ met 21 doelpunten vorig seizoen topscorer van de eredivisie. Deze week werd bekend dat hij naar het Engelse Brighton gaat. Johnson moet dus nu in Alkmaar voor doelpunten gaan zorgen.
LEES OOK: