Oud-olympiër verdacht van digitaal kinderlokken

ZOETERMEER - Voormalig Olympisch trampolinespringer Alan V. (41) wordt verdacht van grooming - digitaal kinderlokken - van een minderjarig meisje in 2015. Het slachtoffer was toen 15 jaar oud. V. heeft alles bekend, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

Bij grooming benaderen volwassenen, minderjarigen online. Dit doen ze voor seks of naaktfoto's of -filmpjes. In 2015 werkte V. op een school in Spijkenisse. Daarna werkte hij op een basisschool in Zoetemeer. Hij is nu niet meer werkzaam in het onderwijs.

V., geboren in El Salvador, zou hebben geprobeerd onder een valse naam filmpjes bij het meisje los te krijgen waarin ze seksuele handelingen verrichte bij zichzelf. In ruil voor de filmpjes zou hij haar allerlei beloftes hebben gedaan. Zo zou hij er een vibrator cadeau hebben willen doen en zou hij gevraagd hebben of ze bij hem kwam wonen. 'In ruil voor jouw liefde krijg je alles wat je maar wilt', beloofde hij.

Olympische Spelen en WK Turnen

V. deed als trampolinespringer twee keer mee aan de Olympische Spelen, in 2000 en 2004. Ook deed hij tien keer mee aan een WK, in 2001 won hij een bronzen medaille in het Deense Odense. In 2007 stopte V. met turnen. Hij zit niet vast.

Donderdag 2 augustus wordt de zaak inhoudelijk behandeld. Het Openbaar Ministerie zal dan de strafeis formuleren. De advocaat van V. was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Meer over dit onderwerp:
GROOMING ZOETERMEER OLYMPISCH TURNER
Deel dit artikel: