'Verdachten overval op geldwagen Naaldwijk ook betrokken bij overval in Breda'

© WOS
NAALDWIJK - De twee mannen die verdacht worden van de diefstal van 150.000 euro uit een geldwagen in Naaldwijk worden ook verdacht van een soortgelijke diefstal in Breda. Dat bleek donderdag tijdens een voorbereidende zitting in de rechtbank in Den Haag. Meer details over de zaak in Breda zijn niet bekendgemaakt. Volgens de officier van justitie plegen de twee vaker dit soort misdrijven: 'Ze nemen op grote schaal, grote bedragen weg.'
Het duo, een 24-jarige Vlaardinger en een 23-jarige Schiedammer, zou op 19 april in Naaldwijk anderhalve ton uit een geldwagen hebben gestolen, terwijl die stilstond bij de een filiaal van de ING-bank aan de Stolkdijkkade in Naaldwijk. Ze werden diezelfde middag aangehouden in Rotterdam. De buit is nogal altijd niet teruggevonden, bleek donderdag.
Volgens justitie hebben de mannen de dag voor de overval de omgeving verkend. Dat viel zo op, dat iemand de politie belde. Die zette even later hun auto aan de kant om ze te controleren. Ook zijn de mannen herkend door agenten op beelden van een beveiligingscamera van de geldauto.

Beelden te slecht

Volgens de advocaten van de beide verdachten zijn de beelden te slecht om tot een goede herkenning te komen. Ook ontkennen ze dat twee betrokken waren bij de roof in Breda. Ze zijn het niet eens met het Openbaar Ministerie dat bij beide diefstallen op dezelfde manier is gewerkt.
De verdachten zelf ontkennen dat ze iets met de roof in Naaldwijk te maken hebben: 'Ik heb niks weggenomen', zei een van hen. Beide mannen vinden dat ze onschuldig vastzitten. Op 11 oktober is de volgende zitting in deze zaak. Tot die tijd blijven de verdachten in de cel.