Katten ontsnapt uit pension: waar zijn Guus, Loki en Puk?

DELFT - Zeker acht katten zijn afgelopen zondag ontsnapt uit een kattenhotel aan de Buitenwatersloot in Delft. Eén van de logeerkatten wist waarschijnlijk de haak van het buitenverblijf te ontgrendelen, waarna de katten konden wegvluchten.
Bij de stichting Amivedi Delft, die vermiste en gevonden katten registreert, zijn acht meldingen binnengekomen van eigenaren die hun huisdier hadden ondergebracht in het kattenhotel. Angelique Grams van Amivedi: 'Een aantal katteneigenaren is gelijk van hun vakantieadres weer terug naar huis gereden. Ze zijn samen met familie en vrienden gaan zoeken naar hun verdwenen huisdier.'
Inmiddels zijn vijf van de als vermist geregistreerde katten weer teruggevonden. Grams: 'Op dit moment zijn, voor zover wij weten, alleen Loki, Puk en Guus nog zoek. Je gaat niet op vakantie met het idee dat je kat zal ontsnappen uit een kattenhotel. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt.' Toch wil Grams geen verwijten maken richting de eigenares van het kattenhotel. 'Zoiets kan natuurlijk gebeuren, maar het is wel triest.'

Kattenvallen geplaatst

Ook Heike Wientgens van de Facebookpagina '070 vermiste/gevonden dieren' spreekt van een trieste zaak. Volgens haar waren er zelfs dertien katten ontsnapt. Er zijn kattenvallen neergezet om de dieren weer te vangen. Maar de vallen zijn leeggebleven. Wel bevestigt Wientgens dat de meeste katten wel weer terug zijn gevonden en dat er nu nog drie katten spoorloos zijn.
Komende vrijdag worden er flyers uitgedeeld in de buurt van het kattenhotel, in de hoop dat de overige drie vermiste katten ook snel weer gevonden worden.