West Wekker: Rechtszaak dodelijke schietpartij shishalounge en Sail Leiden begint

Schietpartij aan Laan van Meerdervoort in Den Haag.
Schietpartij aan Laan van Meerdervoort in Den Haag. © Regio15
REGIO - Goedemorgen! Wat is er precies gebeurd bij de schietpartij in een Haagse shishalounge, waarbij de 17-jarige Azad om het leven kwam? Die vraag moet bij de rechtbank worden beantwoord. En pakweg tweehonderd schepen doen dit weekend Leiden aan vanwege Sail, dat dit weekend van start gaat.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In een pro-formazitting, waarbij de rechtszaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld, wordt vanochtend stilgestaan bij een dodelijke schietpartij in de Haagse shishalounge VLVT. Een 19-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 april de 17-jarige Azad om het leven te hebben gebracht.
  • Vanaf vandaag wordt de Leidse binnenstad een groot drijvend openluchtmuseum. In de sleutelstad vindt voor het eerst Sail plaats, een evenement dat door de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig wordt georganiseerd. Zo'n tweehonderd historische schepen varen dit weekend het centrum van Leiden binnen.

Het
:
Veel zon en bij een matige oostenwind wordt het opnieuw tussen de 33 en 35 graden.

Beeld: MeteoGroup
Ga je met de auto op pad? Check dan hier de files.

Wat je nog moet weten:

  • Zeker acht katten zijn ontsnapt uit een kattenhotel in Delft. Dat meldt de stichting Amivedi, die vermiste en gevonden katten registreert. Vijf viervoeters zijn inmiddels weer teruggevonden. Maar van Loki, Puk en Guus ontbreekt nog ieder spoor.
  • Er komt maar geen einde aan het succesverhaal van Jeffrey de Zwaan. De 22-jarige darter uit Leidschendam heeft de halve finale bereikt van de prestigieuze World Matchplay in Blackpool. Gisteravond versloeg hij ook Dave Chisnall, waardoor 'The Black Cobra' bij de laatste vier nu Gary Anderson treft.

Vanavond op TV West:

Nog even nagenieten van Parkpop met optredens van verschillende artiesten. In deze aflevering zie je stukken van het concert van The Analogues perform The Beatles.