A4 richting Rotterdam opnieuw dicht vanwege werkzaamheden

De A4 vanuit de lucht.
Rechtn geregeld via Lia Bos van de gemeente Den Haag. Altijd naam van fotograaf melden. © Peter van Oosterhout
DEN HAAG - De A4 in de richting Rotterdam is ter hoogte van het knooppunt Ypenburg opnieuw afgesloten. Dit duurt tot maandagochtend 05.00 uur. Tijdens de afsluitingen wordt een onderdoorgang gemaakt onder dit deel van knooppunt Ypenburg. Die doorgang is straks nodig voor de Rotterdamsebaan.
Vorig weekeinde was de weg ook al afgesloten. Er volgen nog twee lange afsluitingen in augustus. Dan is de weg opnieuw afgesloten van donderdagavond tot maandagochtend. Maar dan is de A4 richting Leiden dicht. Het gaat om de weekeinden van 2 augustus tot en met 6 augustus en 9 augustus tot en met 13 augustus.
Tijdens de werkzaamheden worden damwanden geslagen in het dijklichaam waarop de A4 ligt. Daarna wordt de grond onder de weg afgegraven en worden de nieuwe viaducten op hun plaats geschoven. Tekst loopt verder onder de tweet.

In augustus zijn er nog twee kortere afsluitingen van vrijdagavond tot zondagochtend 11.00 uur. Dan wordt de laatste laag nieuw asfalt aangebracht. Op vrijdagavond 17 augustus wordt de weg om 22.00 uur afgesloten in de richting van Amsterdam. Dit duurt tot zondagochtend 19 augustus 11.00 uur. Op vrijdag 24 augustus wordt de weg om 21.00 uur afgesloten in de richting van Rotterdam. Dit duurt tot zondag 26 augustus 11.00 uur.
Vorig jaar zomer werden nieuwe viaducten voor de Rotterdamsebaan onder de A13 geschoven. Die weg was toen drie weekenden dicht.