Nieuws

Verdachte dodelijke schietpartij shishalounge zwijgt voor rechter

DEN HAAG - Mustaf S., de 19-jarige man die in de Haagse shishalounge VLVT aan de Laan van Meerdervoort een 17-jarige jongen zou hebben doodgeschoten, zweeg vrijdag voor de rechter in alle toonaarden. De Rotterdammer wil niet zeggen of hij iets maken heeft met de dodelijke schietpartij in april. De volgende zitting is in oktober, tot die tijd blijft de verdachte vastzitten.
De schietpartij vond plaats in de nacht van zaterdag 7 april op zondag 8 april. Hierbij kwam de 17-jarige Azid Sahin om het leven. Op 16 april kon de politie de 19-jarige Rotterdammer Mustaf S. aanhouden als verdachte, naar aanleiding van een filmpje van de schietpartij op sociale media. Er is ook DNA van S. gevonden in de shishalounge.
De verdachte zweeg vrijdag in alle toonaarden. De man is volgens het Openbaar Ministerie (OM) geen onbekende bij justitie en hulpverleningsinstanties. Zijn ouders stapten naar de politie om te waarschuwen voor hun zoon. Het OM wilde dat Mustaf S. naar het Pieter Baan Centrum gaat voor onderzoek, maar de rechter zag hiervoor geen aanleiding.

Badslippers

S. was zelf bij de zitting aanwezig, in voetbalkleding en op badslippers. In de rechtbank zei hij dat 'hij niets zegt op advies van zijn advocaat'. Er kon geen psychologisch rapport over S. worden gemaakt, omdat hij bij de psychiater ook de lippen op elkaar hield. Op 12 oktober gaat de zaak rondom de dodelijke schietpartij verder. Tot die tijd blijft S. vastzitten.