Den Haag is een 'fantastische stad', volgens de Belgische ambassadeur

Skyline Den Haag
Skyline Den Haag © ANP
DEN HAAG - De Belgische ambassadeur in Nederland Chris Leo Clark Hoornaert vindt Den Haag een rustige stad met weinig verkeersdrukte. 'De bewoners zijn vriendelijk en het is heel groen', is het oordeel van de gezant over de Hofstad.
Hoornaert loopt regelmatig van zijn residentie aan de Jacob Catslaan naar het strand omdat het zo dichtbij is. 'Dat is fantastisch', zo zei hij in het programma van Patrick van Houten bij Omroep West. 'Ik doe heel veel te voet en op de fiets. Het is fantastisch wonen hier'.
Nederlanders die op vakantie willen naar België, raadt hij vooral aan naar de Ardennen te gaan en dan af te wijken van de normale route. De kleine dorpjes met een cafeetje. Daar moet je volgens hem naar toe gaan. Hoewel hij dus vol lof is over zijn tijdelijke woonplaats, mist Hoornaert ook wel iets: de typisch Belgische gerechten, zoals een mergpijp. Dat is een bot met daarin het merg van een dier op traditionele wijze bereid.

Zomer op Radio West

Op Radio West zijn de zomerweken aan de gang Na België staat volgende week Zweden op het programma. Er wordt dan Zweedse muziek gedraaid en er is veel aandacht voor het land. Daarna komen Duitsland, Spanje en Italië. De zomerweken worden afgesloten met Nederland.