Telefoon Dierenambulance Den Haag roodgloeiend vanwege hitte

DEN HAAG - De telefoon van de Haagse Dierenambulance staat de afgelopen tijd roodgloeiend vanwege de extreme hitte. Vervuild water en meer mensen op straat zorgen voor meer meldingen van zieke dieren. Daarom rukken de dierenambulancebroeders en -zusters vaker uit deze periode.

De Dierenambulance krijgt veel meldingen van dieren die ziek zijn geworden door botulisme, een ziektekiem op de bodem van de sloten die ontstaat doordat er nauwelijks doorstroom in het water is. Die bacterie kan zich dan snel ontwikkelen. 'Dieren raken verlamd en als we er niet op tijd bij zijn, kunnen ze daardoor zelfs verdrinken', vertelt Anita Voortman van de Dierenambulance aan mediapartner Den Haag FM.

Ook het feit dat er door de warmte meer mensen op straat zijn - en dus meer ogen dieren in nood kunnen traceren - zorgt ervoor dat de telefoon op de meldkamer van de Dierenambulance niet stopt met rinkelen.

Help zelf

Om uitgedroogde dieren te helpen tegen de hitte, heeft Dierenambulancemedewerkster Anita Voortman nog een logische tip: zet buiten een bakje water neer. Dan kunnen vogels, honden, katten en andere dieren zich ook afkoelen, want 'zij moeten met dit warme weer immers ook drinken'.

LEES OOK: Waarom loopt mijn kat weg? En nog zes andere vragen over dieren in de hitte

Meer over dit onderwerp:
DIERENAMBULANCE DEN HAAG DIERENNIEUWS
Deel dit artikel: