ADO Den Haag zet Griekse grootmacht opzij: 3-1

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft in de voorlaatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie een puike prestatie geleverd door de Griekse grootmacht Panathinaikos met 3-1 te verslaan. Eerder deze week won de Haagse club ook al van de Spaanse subtopper Athletic Bilbao (3-2).
De ploeg van Fons Groenendijk kwam in de wedstrijd tegen de Grieken al na drie minuten op achterstand. Illias Chatzitheodoridis tikte namens de nummer elf van vorig seizoen in de Griekse competitie de openingstreffer binnen. Twintig minuten later schoof Goossens op aangeven van Sheraldo Becker de gelijkmaker achter de Griekse doelman.
Nog voor de rust gaf Becker opnieuw een assist, waardoor Elson Hooi op voorsprong kon schieten. In de tweede helft zette invaller Yuning Zhang de eindstand vlak voor tijd op het scorebord door met een harde pegel te scoren.

Succesvolle Griekse voetbalclub

Panathinaikos is één van de succesvolste Griekse voetbalclubs ooit. De ploeg uit Athene heeft in zijn geschiedenis twintig keer de landstitel veroverd. In 2012/2013 deed Panathinaikos voor het laatst mee aan de Champions League. Oud-ADO-spelers Boudewijn de Geer en Tscheu La Ling hebben bij de Griekse grootmacht onder contract gestaan.
ADO Den Haag speelt aankomende vrijdag zijn laatste oefenwedstrijd tegen het Griekse Aris Thessaloniki. Op zondag 12 augustus start de Haagse club de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen.
Scoreverloop ADO Den Haag - Panathinaikos: '3. 0-1 Chatzitheodoridis, '23. 1-1 Goossens, '30. 2-1 Hooi, 87. 3-1 Zhang.
Basisopstelling ADO: Zwinkels; Polley, Beugelsdijk, Kanon, Pinas; Immers, El Khayati, Goossens; Becker, Falkenburg, Hooi.