Hulpdiensten brengen laatste eer aan overleden persfotograaf Leon Gielen

112-fotograaf Leon Gielen
112-fotograaf Leon Gielen © Familie
NOORDWIJK - Hulpdiensten zullen aankomende woensdag Leon Gielen (50) naar zijn laatste rustplaats begeleiden. De Noordwijkse 112-fotograaf overleed onverwacht in de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag.
De politie zal met een strandjeep meerijden in de rouwstoet. 'Leon was bij veel collega's bekend', vertelt een woordvoerder van de politie. 'We hadden een prima samenwerking, zo hielp hij ons ook wel eens met opsporingsfoto's.'
'Een 112-fotograaf zoals er maar weinig zijn', omschrijft de politie Noordwijk Gielen op hun Facebookpagina. Ook de Noordwijkse reddingsbrigade zal 'acte de presence' geven bij de uitvaart, vertelt bestuurslid Enrico Hazenoot.

'We gaan je zeker missen'

De dood van Gielen, 'huisfotograaf en vriend van het korps',  is ook een klap voor de brandweer in Noordwijk: 'Leon, we zijn er ondersteboven van en we gaan je op zeker missen op onze avondjes.'
Gielen fotografeerde onder meer voor het Leidsch Dagblad en de website 112bollenstreek.nl, waar hij ook mede-beheerder van was. Komende woensdagmiddag 1 augustus wordt Leon Gielen gecremeerd in Crematorium Rhijnhof in Leiden.