Vrachtwagendief 's-Gravenzande heeft nog celstraf openstaan

De 'chauffeur' reed de vrachtwagencombinatie klem op de rotonde.
De 'chauffeur' reed de vrachtwagencombinatie klem op de rotonde. © District8
'S-GRAVENZANDE - De chauffeur die zich zondagavond met een vrachtwagencombinatie klem reed op een rotonde in 's-Gravenzande is een bekende van de politie. De 47-jarige man uit Ede moet nog 55 dagen gevangenisstraf uitzitten, meldt mediapartner WOS. De vrachtwagen was gestolen van de Edisonstraat. Waarvoor hij de eerdere straf moet uitzitten is niet bekend.
De chauffeur reed rond half acht in noordelijke richting over de Koningin Julianaweg. Bij de rotonde met de Leeuweriklaan wilde hij keren, maar de man nam de bocht te scherp en kwam met het linker achterwiel vast te zitten in het verhoogde perkje in het midden.
WOS-presentator Jeroen Toet, die achter hem reed, wilde de paniekerige man helpen. Toen alle pogingen om weg te komen mislukten, liep de man al bellend weg. Inmiddels kwam een andere burger ter plaatse, die werd bijgepraat over de situatie.

Nog vast

Die burger bleek een politieagent te zijn, die achter de man aanging. Deze zette het vervolgens op een lopen, maar hij kon door de agent met hulp van enkele passanten worden overmeesterd. De man verzette zich, maar kon in bedwang worden gehouden totdat de gealarmeerde politie aankwam. De verdachte is meegenomen naar het bureau en zit nog vast.