West Wekker: Rechtszaak over cocaïne in ananassen en 55-plussers starten beweegclub

Een verwarde man wordt opgepakt door de politie.
Een verwarde man wordt opgepakt door de politie. © Regio15, beeldbewerking: Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Vijf mannen moeten zich vandaag in de rechtbank verantwoorden voor de handel in grote hoeveelheden cocaïne. De drugs werden eerder dit jaar gevonden in het Westland, verstopt tussen ananassen. En 55-plussers in Transvaal starten hun eigen beweegclub, naar een idee van onderzoeker Frank Schalkwijk.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een opmerkelijke zaak voor de rechtbank in Den Haag: vijf mannen moeten zich verantwoorden voor de handel in grote hoeveelheden cocaïne. De drugs werden eerder dit jaar gevonden in het Westland, verstopt tussen een partij ananassen.
  • 55-plussers in het Transvaalkwartier in Den Haag zijn hun eigen beweegclub begonnen. Dit idee komt uit de koker van Frank Schalkwijk, de Hagenaar die werkzaam is als onderzoeker aan de Leyden Academy.

Het
:
het is wisselend bewolkt en er zijn een paar buien. In de middag klaart het op. De wind draait naar west tot zuidwest en neemt toe tot matig. Het wordt op de meeste plaatsen 24 graden.

Beeld: MeteoGroup
Ga je met de auto op pad? Check dan hier de files.
Wat je nog moet weten:
  • Een verwarde man met een mes is gisteravond door een arrestatieteam van de politie opgepakt in de Haagse wijk Duindorp. De man ging volgens de politie compleet door het lint en dreigde iemand iets aan te doen.
  • Een mislukte liquidatie en ontvoering op de hoek van de Haagse Franklinstraat en de Newtonstraat, op 2 mei van dit jaar, zou een wraakactie zijn voor een eerdere ripdeal, waarbij een partij hasj werd gestolen.

Vanavond op TV West:
(3/6) (herhaling)
Ben jij het ook zat bakken met geld – letterlijk – het raam uit te gooien? En voor de mussen te stoken? In de serie Niet lullen maar klussen volgen we mensen die hun geld liever besteden aan duurzame maatregelen in hun huis. Beter voor het milieu én voor hun portemonnee.
We wensen je een mooie dinsdag toe!