Groenewegen, Poels, Kruiswijk en Mollema aan de start bij Profronde Westland

WATERINGEN - Dylan Groenewegen, Wout Poels en Steven Kruiswijk zijn slechts drie van de toprenners die donderdag bij de Profronde Westland aan de start verschijnen. Voor de 46ste keer wordt deze wielerronde in Wateringen gehouden.
Een kleine tegenvaller voor de organisatie, Laurens ten Dam ontbreekt. De 37-jarige wielrenner brak dinsdag bij een val tijdens de Profronde in Surhuisterveen zijn sleutelbeen en kan daarom niet naar de Profronde Westland. Ten Dam zou niet alleen de profkoers rijden, maar ook de koppeltijdrit met Wout Poels. De organisatie heeft in het sprinttalent Fabio Jakobsen een vervanger gevonden voor Ten Dam.
Andere Tour de Francerijders als Bauke Mollema, Koen de Kort en Antwan Tolhoek komen ook naar de Profronde. Voor Westlanders Lennard Hofstede en Tom Leezer is de ronde in hun spreekwoordelijke achtertuin. Een andere renner, die vorig jaar op de fiets vanuit Zoetermeer kwam, is Dylan van Baarle. Verder is Lissenaar Sebastian Langeveld één van de toppers.

Van Dikke Banden Race tot Sprintcup

De hele dag is er van alles te doen in Wateringen. De dag begint om 10.30 uur met de jongelingen die koersen. Ook staat er een Dikke Banden Race op het programma, een wedsstirjd voor kinderen. Voorafgaand aan de wielerwedstrijd van de professionals -  65 kilometer-  is er de Sprintcup. Dat is een koppeltijdrit die om 18.30 start, de duo's zijn:
  • Wout Poels en Fabio Jakobsen
  • Ramon Sinkeldam en Koen de Kort
  • Dylan van Baarle en Steven Kruiswijk
  • Tom Leezer en Dylan Groenwegen
  • Niki Terpstra en Bauke Mollema  

De finale van de dag, de wielerronde van 65 kilometer, start om 19.30 uur. De winnnaar wordt om 21.30 uur gehuldigd. Publieksfavoriet is Dylan Groenewegen, de man die afgelopen weken in Frankrijk twee etappes wist te winnen. Handtekeningenjagers hopen in Westland een krabbel te scoren van hun sportheld te scoren.