We duiken massaal het buitenbad in: records verbroken bij zwembaden

REGIO - Het warme en zonnige weer trekt uitzonderlijk veel mensen naar de buitenbaden in onze regio. Bijna alle zwembaden hebben nooit eerder zo vroeg in het seizoen al zoveel mensen ontvangen. 'Goed weer, 25 graden en veel zon, dan komen de mensen wel', zegt Piet Kruit, directeur van zwembad De Kuil in Bodegraven. Het zwembad heeft dit seizoen in totaal al 100.000 bezoekers ontvangen.
In Leimuiden heeft zwembad De Kleine Oase ook ongekende bezoekersaantallen en dat komt niet alleen vanwege het warme zomerweer. 'We zitten nu rond de 18.000 bezoekers en dat is ruim boven normaal.' Dit jaar komen er ook veel mensen van buiten Leimuiden naar De Kleine Oase. 'Dat komt omdat veel zwemwater in de omgeving besmet is met blauwalg en botulisme. Normaal gesproken zie je dat het tijdens de bouwvakantie wat rustiger is, maar dat is dit keer niet het geval', zegt een woordvoerder van het zwembad.
Het aanhoudende zomerweer leidt er inmiddels toe dat sommige zwembaden zien dat de enorme bezoekersaantallen dagelijks langzaam wat afnemen. Dat merkt ook het Koudekerkse Prins Willem-Alexanderzwembad. 'Het is al zo lang mooi weer dat mensen minder snel naar het zwembad gaan', zegt bestuurslid Loek Kenter. 'Het moet dan weer echt heet worden net als vorige week dan komen mensen weer in grote getalen.' De teller staat in Koudekerk inmiddels op ruim 32.000 bezoekers, ook voor hen 'zeker een record'.  

Ook records in Nieuwveen, Reeuwijk en Zoeterwoude

Ook in Nieuwveen ging het hard met de bezoekers bij zwembad Aarweide. 'Nog nooit was er zo vroeg in het seizoen al een 50.000ste bezoeker'. Bij het Zoetermeerse zwembad 't Keerpunt heeft nooit eerder zoveel zwemmers in een jaar in het bad gehad, de teller staat daar op 10.000. De Fuut in Reeuwijk zit al op 33.000 zwembadgasten, dat is 3000 meer dan vorig jaar. Zwembad Haasbroek in Zoeterwoude zit met 20.000 bezoekers nu al op het niveau van een normaal zwemseizoen.
Met het aanhoudende warme weer is het natuurlijk heerlijk om een frisse duik te nemen. Hier vind je alle buitenbaden in onze regio. Wil je liever een duik nemen in natuurzwemwater? Kijk dan goed uit of er voor die plek geen waarschuwing geldt, door het warme weer rukt blauwalg en zwemmersjeuk steeds meer op. Kijk voor het actuele zwemadvies op zwemwater.nl.
LEES OOK: