Erehaag voor overleden 112-fotograaf: 'Zoals hij zijn er maar weinig'

LEIDEN - Verschillende hulpdiensten begeleidden Leon Gielen woensdagmiddag naar zijn laatste rustplaats. De Noordwijkse 112-fotograaf overleed in de nacht van donderdag op vrijdag onverwacht op 50-jarige leeftijd.
Gielen fotografeerde onder meer voor het Leidsch Dagblad en de website 112bollenstreek.nl, waar hij ook mede-beheerder van was. Hij werd woensdagmiddag gecremeerd in crematorium Rhijnhof in Leiden.
Op zijn plotselinge overlijden kwamen geschokte reacties binnen. 'Wij zijn er ondersteboven van', liet de Noordwijkse brandweer weten. Het korps noemde Gielen een 'huisfotograaf en vriend'. Een woordvoerder van de politie Noordwijk omschreef hem als 'een 112-fotograaf zoals er maar weinig zijn' en sprak van een 'prima samenwerking'. 'Zo hielp hij ons ook wel eens met opsporingsfoto's.'

Laatste eer

De hulpverleners vormden aan het begin van de middag een erehaag bij Afscheidshuis Barbara. Van daar reed de stoet naar begraafplaats Rhijnhof in Leiden.
In de rouwstoet reden naast afgevaardigden van de politie en de Noordwijkse brandweer ook mensen van de reddingsbrigade, EHBZ, Staatsbosbeheer, het hoogheemraadschap en ambulancepersoneel mee. Met dit gebaar wilden zij Gielen de laatste eer bewijzen.