Bauhaus mag nieuwe vestiging bouwen in Den Hoorn

Verbouwing in huis
Verbouwing in huis © ANP
DEN HOORN - Bouwmarkt Bauhaus heeft na jaren juridisch touwtrekken sinds woensdag een definitieve vergunning voor de bouw van een nieuwe vestiging van 17.000 vierkante meter in de Harnaschpolder in Den Hoorn. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State die woensdag bekend werd.
Tegen de komst van de bouw- en tuinmarkt aan de Sionsdreef is langdurig geprocedeerd door concurrent Van Neerbos Bouwmarkten (Gamma en Karwei) en twee bewoners van de Hadrianuslaan. Zij hebben zich eerder ook vergeefs verzet tegen het bestemmingsplan.
Vorige maand stapten ze naar de Raad van State tegen de omgevingsvergunning die Midden-Delfland aan Bauhaus heeft verleend. Daarin ontbrak een voorschrift dat er niet gebouwd mag worden tijdens het broedseizoen. Dit voorschrift zit inmiddels wel in de vergunning.

Brandveiligheid van Bauhaus

De bewoners van de Hadrianuslaan maken zich ook zorgen over de brandveiligheid van Bauhaus. De Raad van State bepaalde woensdag dat zij zich daar geen zorgen over kunnen maken. Ze wonen er zo'n tachtig meter vandaan en hebben daardoor geen belang bij de brandveiligheid, aldus de hoogste bestuursrechter.