Onderzoek fietsongeluk Julianasluis in oktober klaar

Man van 67 valt van brugdek bij sluis in Gouda.
Fietser valt van brugdek bij sluis in Gouda. © AS Media
GOUDA - De provincie Zuid-Holland verwacht half oktober de uitslag van het onderzoek naar aanleiding van een ongeluk bij de Julianasluis in Gouda. Half juli raakte daar een 67-jarige fietser gewond toen hij van de brug viel. Het politieonderzoek naar de oorzaak van het ongeval loopt nog.
Eerder vertelde het slachtoffer hoe hij ineens de brug omhoog voelde komen. 'Ik dacht nog met mijn domme hoofd dat de brug recht omhoog gaat, maar na een halve seconde heb ik door dat het niet gebeurt. Dus ik pak mijn fiets en dacht: als ik snel terugloop, dan haal ik het nog wel. Nou… dat haalde ik niet. Toen stortte ik met mijn fiets naar beneden.'
In het onderzoek wordt gekeken of het ongeluk het gevolg was van een menselijke fout en fouten in werkprocessen of kapot materieel, schrijft gedeputeerde Floor Vermeulen. In opdracht van de provincie Zuid-Holland zal een verkeerskundige twee maanden lang registreren hoe verkeer zich op en rond de bruggen ter hoogte van de Julianasluis gedraagt. Het ongeluk wordt ook meegenomen als voorbeeld in de opleiding van brug- en sluiswachters.