Dolfijnen, zeehonden en pinguïns smikkelen van 25 ton 'drugsvis'

DEN HAAG - Een eerder deze maand in beslag genomen partij bevroren vis heeft een goede bestemming gevonden. De duizenden kilo's heek, waar een enorme lading cocaïne tussen verstopt zat, is gedoneerd aan verschillende Nederlandse dierentuinen en aquaria als voedsel voor de dolfijnen, zeehonden, pinguïns en zeeleeuwen.

De drugs krijgen geen nieuwe bestemming, net als de vis uit de container waarin ook de drugs zaten. Die worden vernietigd. Alleen de vis uit in beslag genomen zeecontainers waar geen drugs in zaten worden aan de dieren gevoerd. Dat gaat nog steeds om in totaal 25 ton vis: 33 pallets van 750 kilo per stuk die de politie bewaart in een gehuurde vriescel.

De in totaal 1125 kilo cocaïne werd op 6 juli in Rotterdam ontdekt in een container met bevroren vis. De partij was afkomstig uit Ecuador en onderweg naar een bedrijf in Zaandam. De drugs hadden een waarde van zeker 22 miljoen euro. Zeven mensen zijn aangehouden, zij komen uit Den Haag, Utrecht, Tiel, Albanië en de Verenigde Staten. Zij zitten allemaal nog vast.


LEES OOK: Ruim 1100 kilo cocaïne tussen bevroren vis: Hagenaar aangehouden

Meer over dit onderwerp:
DRUGSVANGST COCAINE VIS HEEK
Deel dit artikel: