Politie zet tram stop en fouilleert meerdere jongeren na vernielingen

De politie bij tramlijn 15
De politie bij tramlijn 15 © Regio15
DEN HAAG - De politie heeft woensdagavond in tram 15 op de Oude Kustlijn in de Haagse wijk Ypenburg 'tientallen' jongeren gefouilleerd. Dat schrijft nieuwswebsite Regio15. Volgens de regionale website zijn er twee jongeren aangehouden op verdenking van vernielingen in Nootdorp.
Volgens Regio15 heeft een bewoner uit Nootdorp - waar tramlijn 15 zijn beginpunt heeft - de politie gebeld, omdat deze een aantal jongeren zag intrappen op auto's. Zij zouden daarna tram 15 zijn ingestapt.
De jongeren hadden een bezoek gebracht aan het Hofbad en trokken een spoor van vernielingen door de wijk op weg naar de tramhalte. Zo was er onder andere een deuk in een auto getrapt, krassen in de lak gemaakt en moesten ook meerdere autospiegels het ontgelden. Een geparkeerde scooter werd omgegooid en beschadigd.
De politie heeft vervolgens de tram stilgezet, die in de richting reed van Den Haag Centraal Station en alle jongeren gecontroleerd. Regio15 meldt dat het om 'tientallen' jongeren zou gaan. Twee verdachten zijn vervolgens aangehouden, aldus Regio15.  

Vertraging

Door het stilzetten van de tram hadden lijn 15 en 17 woensdagavond voor korte tijd vertraging. Rond 23.00 uur kwam de dienstregeling weer op gang.