Ondanks crowdfunding gaat Leidse drogisterij toch dicht

Veel artikelen in de drogisterij mogen nu al tegen bodemprijzen weg.
Veel artikelen in de drogisterij mogen nu al tegen bodemprijzen weg. © Omroep West
LEIDEN - Drogisterij van Harteveld in Leiden gaat toch dicht. Dat meldt de eigenaresse aan haar vaste klanten. Buurtbewoners waren een crowdfundingactie gestart, maar volgens de eigenaresse gaat de winkel maandag om 18.00 uur dicht.
Eigenaresse Dorien van Tienderen zegt tegen Omroep West dat de eigenaar van het pand vast houdt aan de huuropzegging. Ze kijkt of ze later dit jaar nog een doorstart kan maken. Ze heeft daarvoor een winkel op loopafstand op het oog die veel kleiner is en ook veel goedkoper. In september zal duidelijk worden of dit gaat lukken.
De winkel wordt na maandag leeggehaald. Volgens intitatiefnemer Hans van Dongen van de crowdfundingsactie zal de 4.400 euro die al opgehaald is, worden gebruikt voor een eventuele doorstart. Drogisterij Van Harteveld was meer dan zeventig jaar actief in de buurt. De eigenaresse zegt dat ze vanwege de dalende omzet de huur van de winkel aan de Zeemanlaan niet meer kan betalen. Er was een gat tussen de omzet en de huur van zo'n duizend euro per maand.