Onderzoek naar wraakplannen na dodelijke schietpartij shishalounge

DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar mogelijke wraakplannen na de fatale schietpartij in shishalounge VLVT in Den Haag. De familie van het slachtoffer wilde de vermoedelijke schutter vermoorden, denkt het OM. Twee verdachten, een 17-jarige jongen en 31-jarige man, zitten vast en zijn donderdag voor negentig dagen langer vastgezet door de rechtbank.

In de nacht van 7 op 8 april werd de 17-jarige Azad Sahin neergeschoten tijdens een ruzie in shishalounge VLVT aan de Laan van Meerdervoort. Na iets meer dan een dag overleed de jongen aan zijn verwondingen. De gemeente Den Haag besloot afgelopen vrijdag dat de shishalounge voor onbepaalde tijd dicht moet.

Kort na de schietpartij kwam bij de politie informatie binnen dat familie van Sahin met wapens op zoek zou zijn naar de dader. Mogelijk zouden deze familieleden anderen de opdracht hebben gegeven om de vermoedelijke schutter iets aan te doen. In telefoongesprekken werd volgens het OM in versluierde taal gesproken over wapens.

Wraakplannen

Een van de twee verdachten die nog vastzit voor deze wraakplannen is een minderjarige jongen van 17 jaar uit Den Haag. Hij zou een voorverkenning hebben uitgevoerd in de straat waar de schutter woont. Daarbij werd hij telefonisch aangestuurd door de 31-jarige medeverdachte, bij wie thuis ook een gaspistool en munitie werden gevonden.

Beide verdachten zijn op 24 april aangehouden. Omdat het onderzoek nog in volle gang was, besloot het OM om dit niet eerder naar buiten te brengen. Tijdens het onderzoek zijn er meerdere verdachten in beeld gekomen, maar er moet nog beslist worden of die verder vervolgd zullen worden.

Duidelijk signaal afgeven

Het OM wil met de aanhoudingen een duidelijk signaal afgeven. 'Het opsporen van boeven, dat doen wij', zei de officier van justitie donderdagmorgen in de rechtbank tegen de minderjarige verdachte.

De verdachte van de schietpartij in de sishalounge werd op 16 april aangehouden. De Rotterdammer zit nog vast en zwijgt over de zaak. Eind juli moest de man voor het eerst voor de rechter verschijnen, in oktober komt de zaak opnieuw voor de rechter.

LEES OOK: Verdachte dodelijke schietpartij shishalounge zwijgt voor rechter

Deel dit artikel: