Cel geëist tegen Alan V. voor digitaal kinderlokken

Archieffoto
Archieffoto © Pieter Kuipers
GOUDA - Tegen voormalig topsporter Alan V. uit Zoetermeer is donderdag een celstraf van twaalf weken geëist, waarvan tien voorwaardelijk, voor digitaal kinderlokken. Hij zou een minderjarig meisje hebben aangezet tot seksuele handelingen. Ook eist het Openbaar Ministerie een werkstraf van 240 uur en een contactverbod.
V. deed zich onder een andere naam voor als een jongen tussen de 18 en 24 jaar oud. Het meisje stuurde hem tientallen naaktfoto's en -filmpjes.
De voormalig sporter, die in 2000 en 2004 als trampolinespringer meedeed aan de Olympische Spelen, was zeer geëmotioneerd tijdens de zitting in de rechtbank in Den Haag. Huilend betuigde hij meerdere keren spijt. Hij wist dat het meisje vijftien jaar was, maar vond het moeilijk het contact te stoppen, vertelde hij de rechter. Dat kwam omdat hij depressief en eenzaam was.

'In ruil voor liefde'

V., geboren in El Salvador, zou in 2015 onder een valse naam filmpjes van het meisje hebben gekregen, waarin ze seksuele handelingen verrichtte bij zichzelf. In ruil voor de filmpjes zou hij haar allerlei beloftes hebben gedaan. Zo zou hij haar een vibrator cadeau hebben willen doen en zou hij gevraagd hebben of ze bij hem kwam wonen. 'In ruil voor jouw liefde krijg je alles wat je maar wilt', beloofde hij.
In de rechtbank werd donderdag duidelijk dat V. dit puur om aandacht deed. 'Mijn leven voelde leeg, ik had niks meer voor mijn gevoel', zei hij in de rechtbank. 'Op een hele verkeerde manier, dat besef ik nu.'

'Nog iedere dag last'

Het slachtoffer was ook in de rechtbank aanwezig. In haar slachtofferverklaring, voorgelezen door een medewerkers van Slachtofferhulp, gaf ze aan dat ze nog dagelijks last heeft van het contact dat ze met de inmiddels 41-jarige V. had.
V. is zelf  vader van twee meisjes. De rechter vroeg aan hem hoe hij zou reageren als zijn dochters vijftien jaar zijn en ze een man zoals hij zouden treffen. 'Ik zou moordneigingen hebben', zei hij huilend.