Dode gevonden in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een pand aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn is vrijdagochtend een dode gevonden. De omgeving van het gebouw is afgezet. De politie doet onderzoek.
De politie meldt dat het gaat om een 54-jarige man uit Dreischor, die onder verdachte omstandigheden is gevonden. De toedracht van zijn dood moet nog worden vastgesteld; op het lichaam zal sectie worden verricht. De politie houdt alle scenario's open, maar 'we sluiten een misdrijf niet uit', zei een woordvoerster.
Een vrouw die tegenover het pand woont, aan de kant van de Hoorn, vertelt dat ze vanmorgen rond acht uur sirenes hoorde 'vanuit de kant van het dorp'. Eerder die nacht was ze ook al wakker geworden omdat er rond half vier helikopter over het pand vloog. 'Ze zullen wel zoeken naar hennep', had ze gedacht.

's Avonds vaak licht

Wat er precies in het pand gebeurt dat weet de vrouw eigenlijk niet. 'Wel valt het op dat er 's avonds vaak licht brandt', zegt ze. Verder is het volgens de vrouw altijd donker op het industrieterrein. Een andere buurtbewoner merkt op dat er camera's staan als je vanaf de hoofdweg komt: 'Dus er zal vast gefilmd zijn.'
Medewerkers van het uitzendbureau even verderop zien rond half negen vrijdagochtend drie politie-auto's met een 'noodgang' over het industrieterrein rijden. 'Een agent rende er achter aan', vertelt een man. 'En ze trokken gelijk blauwe handschoenen aan.' Zijn vrouwelijke collega dacht eerst aan een inval. Tien minuten later zien ze ook een een politiebusje het industrieterrein op rijden.

Speurhond

De politie heeft zwarte schermen geplaatst aan de voorkant op het industrieterrein, ook is de graskant langs de sloot aan de Hoorn afgezet met lint. De politie doet onderzoek, ondermeer met een speurhond, in en om het pand, waar een groot bord van het bedrijf DBF communicatie voor staat.