Femke Heemskerk en Arno Kamminga in finales EK Zwemmen

REGIO - Femke Heemskerk zwemt maandag de finale van de 200 meter vrije slag op de Europese kampioenschappen in Glasgow. De Nederlandse recordhoudster uit Roelofarendsveen plaatste zich met de snelste tijd voor de eindstrijd: 1.57,64.

Heemskerk was zondagochtend ook al de snelste in de series. De Française Charlotte Bonnet lijkt haar grootste concurrente in de finale. Zij bleef als enige nog een beetje in de buurt van Heemskerk (1.58,12).

Heemskerk pakte de afgelopen EK's brons (2014) en zilver (2016) op de 200 meter vrije slag. Ze was tevreden over haar optreden en denkt dat ze in de finale nog veel sneller kan. 'Ik lag ver voor, dus waarom zou ik aan het einde van de race nog energie verspelen', stelde Heemskerk.

Arno Kamminga

De Katwijkse zwemmer Arno Kamminga plaatste zich zondag voor de finale van de 200 meter schoolslag. Hij finishte in zijn halve eindstrijd als derde in 2.10,00. Dat bleek uiteindelijk de zevende tijd.

Kamminga staat voor zijn tweede finale op de Europese titelstrijd. Hij werd zevende op de 100 meter schoolslag. De Rus Anton Tsjoepkov was de snelste in de halve finales (2.07,95).

Meer over dit onderwerp:
ZWEMMEN FEMKE HEEMSKERK ROELOFARENDSVEEN
Deel dit artikel: