Culturele hotspot in Leiden bijna af: pop-up bioscoop gaat half augustus open

LEIDEN - Goed nieuws voor alle filmliefhebbers in de Leidse regio: in het oude ABN Amro-kantoor aan de Stationsstraat opent deze zomer de Red Carpet Lounge, een pop-up bioscoop en filmclub die de komende maanden moet gaan gelden als de culturele hotspot van Leiden.
Om de Red Carpet Lounge te vullen werkt Bioscopen Leiden in het pand samen met verschillende culturele partners, waaronder het Leiden International Film Festival, dat in de Red Carpet Lounge zijn eigen filmmuseum opent.
Het oude kantoorpand wordt in 2019 gesloopt, tot die tijd was de gemeente Leiden op zoek naar een manier om leegstand te voorkomen. Bioscopen Leiden werd aangetrokken om op deze centrale plek de rode loper in filmstad Leiden uit te leggen.

Plek om te experimenteren

'Dit is voor ons een plek om te experimenteren en om te leren wat de Leidse filmliefhebber wil zien,' aldus Govert de Kok, mededirecteur van Bioscopen Leiden. 'Extra mooi is natuurlijk dat tegenover de Red Carpet Lounge over enkele jaren onze megabioscoop De Geus opent. Dit is een perfecte gelegenheid om de locatie al wat beter te leren kennen en om te experimenten met alles wat hier mogelijk is.'
Ideeën en wensen voor de programmering zijn zeer welkom en kunnen ingediend worden via info@bioscopenleiden.nl. Op 1 september wordt de Red Carpet Lounge officieel geopend, maar vanaf half augustus is het pand al toegankelijk voor het publiek.